Виставка “Реакції/Алюзії” завідувача кафедри Графічного дизайну та мистецтва книги, кандидата мистецтвознавства, Заслуженого діяча Мистецтв України Володимира Стасенка.

4 липня у Львівському палаці мистецтв відбулася виставка художника - живописця і графіка, Заслуженого діяча мистецтв Володимира Стасенка. Назву та основну тематику виставки чудово пояснив її куратор, історик мистецтва Роман Яців: “ Тема виставки – діалог між чоловіком і жінкою. Діалог фізичний, у поглядах, у рухах, у положенні тіла. І в назві виставки якраз зашифровано реакцію глядача на цей діалог”. Завдяки полотнам, які були намальовані у різні роки, глядачі змогли побачити, як мінявся стиль письма художника упродовж двадцяти років та оцінити вражаючу динаміку образів, прихованих у багатозначних ілюзорних картинах, гармонію та багатство палітри у мальовничих пейзаж.

Основою композиції стануть шість великих нових робіт. Усі решта - понад півсотні робіт, допоможуть максимально розкрити їх. Це перша персональна виставка митця у залах Палацу мистецтв. Але Володимир Стасенко активний учасник виставок-конкурсів Осіннього та Весняного Салонів, виставки "Текстилізм" та інших. Персональні виставки митця пройшли в Україні, Польщі та Німеччині. твори зберігаються у приватних колекціях в Україні та за кордоном.

 

   

Володимир стасенко народився у Львові у 1972 році, закінчив Львівське училище прикладного мистецтва ім. І.Труша, Українську академію друкарства, аспірантуру кафедри історії та теорії академії мистецтв. Кандидат мистецтвознавства, старший науковий співробітник НДЧ Львівської академії мистецтв, доцент та завідувач кафедри Книжкової графіки та дизайну друкованої продукції Української академії друкарства. Лауреат обласної премії у галузі дизайну (2015), заслужений діяч мистецтв України (2016), член активу НСХУ, Спілки критиків та істориків мистецтва, Спілки дизайнерів України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колектив бібліотеки Української академії друкарства вітає Володимира Статенка з відкриттям виставки у Львові та зичить йому творчого натхненння та наснаги для створення нових шедеврів.

 

 

посмотрите комедии трейлеры в хорошем качестве
последние и лучшие новости искусства в мире