Еволюція носіїв

Еволюція носіїв

Унікальна виставка професора Української академії друкарства  відкрилась у Львівському палаці мистецтв.

Як змінювалися носії інформації для комп'ютера, які з них уже стали історією, а які продовжують розвиватися? Протягом останніх десятиліть місткість пристроїв для зберігання інформації збільшувалася з неймовірною швидкістю, саме ці перетворення транслює унікальна експозиція «Еволюція носіїв»

« Тут помістилася практично вся історія людської цивілізації. Від наскельних малюнків до мікрочипів. Ви прекрасно знаєте, що способи відтворення, збереження та передачі інформації характеризують ступінь розвитку суспільства. Безумовно вони накладають відбиток і на наші особисті характеристики, які говорять як ми вміємо адаптуватись до того чи іншого типу суспільства”, - проректор Української академії друкарства з науково-педагогічної роботи Ярослав Угрин.

Як зазначив Орест Хамула, любов до мистецтва супроводжує його все життя. Наміри даної експозиції зародились під час стажування у Німеччині. Після відвідин низки музеїв, таких як Музей історії розвитку поліграфії та Музей Гутенберга, прийшло натхнення створити щось своє.

“Якщо є процес комунікації людини до людини, людини до суспільства, то ця духовна складова значно зростає. Для мене ідея виставки була несподівана і радісна. Пан Орест дуже системно і методологічно розбудував акценти на прикладах, які стосуються різних стадій розвитку системи комунікування. Ці інформаційні технології вибудовувались з культурних артефактів які ми повинні пам’ятати й до яких повинні звертатися. Ця виставка наштовхує на багато розмірковувань та різноманітних аспектів”, - зазначив Роман Яців.

Організатор та автор виставки Орест Хамула також подякував всім причетним до її створення.

“Найперший хотілось подякувати Богу за сьогоднішній день. Подякувати Збройним Силам України, що вони дали нам можливість сьогодні зустрітися. Подякувати Українській академії друкарства, подякувати Палацу мистецтв та гостям і відвідувачам. Ну й подякувати своєму сімейству, якби не такий міцний тил я б цього нічого не зробив. Ну й звичайно дякую колективу, які допомогли зібрати цей матеріал”, - зокрема зазначив Орест Хамула

Ми запрошуємо вас відвідати виставку  та самостійно пройти шлях тисячолітньої еволюції.

Виставка буде діяти до 2 листопада у Львівському палаці мистецтв.

 

 

посмотрите комедии трейлеры в хорошем качестве
последние и лучшие новости искусства в мире