Нові вимоги до оформлення дисертацій

Після публікації у "Офіційному віcнику України", набуває чинності Наказ Міністерства освіти і науки України "Про затвердження вимог до оформлення дисертації"

Поряд із традиційними вимогами до оформлення структурних елементів, що наводяться в наказі (титульного аркуша, основної частини, висновків) та форматування тексту, з’явилися нові елементи дисертації. Так, тепер дисертація повинна містити анотацію українською, англійською і, за потреби, третьою мовою, пов’язаною із предметом дослідження. В анотацію мають бути стисло представлені основні результати дослідження із зазначенням наукової новизни та із практичним значенням. В кінці анотації подають ключові слова, вимоги до оформлення – тут. Відповідно до коментаря, наведеного на сайті МОН, з часом анотації мають замінити автореферати, поки що потрібно буде готувати обидва елементи.  

Інші важливі зміни стосуються оформлення списку використаних джерел, стиль яких дисертант тепер може обирати самостійно: або відповідно до Національного стандарту України ДСТУ 8302:2015, або один із 11 міжнародних стилів цитування (MLA style, APA-1,2, Chicago/Turabianstyle, Harvard style, ACS, AIP, IEEE, Vancouver, OSCOLA, APS, Springer MathPhys Style). 

Матеріали, що можуть стати в нагоді користувачам бібліотеки НаУКМА: 

- Інформацію щодо оформлення списків літератури за різними стандартами та стилями можна знайти в розділі Opens external link in new window"Оформлення списків літератури" на сайті Національної бібліотеки Національного університету "Києво-Могилянської академії" .

- Презентація Opens external link in new window"Бібліографічне посилання: загальні положення та правила складання (ДСТУ 8302:2015)" від спеціалістів нашої бібліотеки Національного університету "Києво-Могилянської академії"   із роз’ясненням стандарту, прикладами оформлення посилань та проблемними питаннями, що є в стандарті. 

- Opens external link in new windowПриклади оформлення бібліографічних посилань відповідно до ДСТУ 8302:2015.

- Коротка презентація про міжнародні стилі цитування – Opens external link in new windowтут

- Методичні рекомендації Opens external link in new window"Міжнародні стилі цитування та посилання в наукових роботах" від спеціалістів із бібліотеки КПІ

 

посмотрите комедии трейлеры в хорошем качестве
последние и лучшие новости искусства в мире