ЛЕСЯ УКРАЇНКА У ВИДАННЯХ КРІЗЬ РОКИ

ЛЕСЯ УКРАЇНКА У ВИДАННЯХ КРІЗЬ РОКИ:

до 150-ліття від дня народження української письменниці і громадської діячки 

 

Леся Українка — унікальна і неповторна особистість. Вона була всебічно розвиненою, надзвичайно обдарованою та освіченою жінкою: знала більше 10 мов, чудово грала на фортепіано, збирала фольклор, написала неперевершені поетичні, драматичні і прозові твори, а також мала стійку націоналістичну та феміністичну позицію.

Упродовж свого творчого життя Лариса Косач написала близько 270 поезій. Серед них є і особисті, і пейзажні, і громадянські вірші. У них — краса природи, любов письменниці до рідного краю, її особисті переживання, соціальні та громадські мотиви, а також мотив волі та сили духу.

Окрім того, письменниця написала чимало драматичних творів. Перша її драма — «Блакитна троянда» (1896). До найвизначніших творів Лесі Українки також належать драми «Камінний господар» (1912) і «Лісова пісня» (1911).

У драматургії Лесі Українки переважають теми і образи зі світової літератури. Зокрема, героями її творів ставали стародавні греки й римляни, Трістан та Ізольда, Дон Жуан, король шотландський Роберт Брюс та інші. Так Леся Українка намагалась наблизити українських читачів до культур європейських народів. Феномен таланту Лесі Українки полягає у тому, що вона одночасно плідно працювала у різних літературних жанрах. 

Текст: Соломія Зрада

 
посмотрите комедии трейлеры в хорошем качестве
последние и лучшие новости искусства в мире