Дитячі серії — для дорослих

Дитячі серії — для дорослих

Щорічно 2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. Оскільки дорослі — це ті ж діти, тільки вже великі, ми створили добірку серій книжок, які точно зацікавлять дітей і не залишать байдужими дорослих.

«Від А до Я»

(«Видавництво Старого Лева»)

Абетки-енциклопедії розкажуть вам про видатних українських діячів у цікавих деталях та маловідомих фактах. Це Антонич, Сковорода, Франко, Шептицький, Шевченко. Над текстами працювали справжні фахівці своєї справи та дослідники постатей. Так, Богдан і Наталя Тихолози показали нам нового Івана Яковича, Леонід Ушкалов розказав про барокового філософа Григорія Савича та Кобзаря Тараса Григоровича, Данило Ільницький — про модернового поета Богдана-Ігоря Антонича, а Оксана Думанська разом з Галиною Терещук розповіли про величну й непересічну постать митрополита Андрея. Над художнім оформленням (яке є основною «фішкою» видань серії) працювали Творча майстерня «Аґрафка», Анастасія Стефурак і Володимир та Людмила Стецьковичі. Поки що лише п’ять визначних постатей, однак видавництво обіцяє ще.

 

«50 речей, про які має знати...»

(«Свічадо»)

...Юна леді та юний джентльмен. Хоча ми й не живемо у Вікторіанську епоху, знати елементарні правила ввічливості та поводження між людьми таки маємо. Як поводитися у літаку, автобусі, торговому центрі чи театрі, як ввічливо попросити сусідів зверху зменшити гучність «Металіки» та що робити, якщо нудно на сімейних застіллях (спойлер: в жодному разі не сидіти в телефоні!)? Про це і більше дізнаєтесь у книжках Джона Бріджеса та Браяна Кертіса.

«Як змайструвати...»

(«Видавництво Старого Лева»)

Неймовірно захоплива і пізнавальна технічна серія чеського письменника та художника Мартіна Содомки розкаже вам «Як прокласти залізницю», «Як змайструвати автомобіль», «Як змайструвати мотоцикл», «Як змайструвати літак» і «Як збудувати дім». Головними героями книжок є маленькі мишки, які покажуть вам процеси зведення будинку, деталі для створення машин та ще й розкажуть, що таке справжня дружба!

«Цікавознавство»

(«Портал»)

Видання цієї серії спрямовані на різносторонній розвиток та ерудицію. Галина Ткачук у «Школознавстві» з гумором розповість про історію школи: які колись були підручники, яке навчання проводилось на Січі, чому хлопці та дівчата колись вчились окремо та ще багато пізнавальних фактів, про які ми ніколи не задумувались. А Світлана Богдан у книзі «Мандри давні та нещодавні» проведе екскурс від ІХ століття аж до сьогодення і розкаже, чому та як люди подорожували сушею, водою і повітрям. А чи думали ви собі колись, як би ми розуміли текст без крапок, ком, тире та навіть пропусків? Або що б ми робили, якби хтось не винайшов окулярів? І взагалі — як змінилось читання за 5 тисяч років? Усе це (і більше) ви дізнаєтесь з книги Галини Глодзь «Бустрофедон та інші. Коротка історія читання». І приємний бонус у всіх книжках «Порталу» — QR-коди з інформаційним супроводом та ігровою частиною.

 

«Джордж і ...»

(«Видавництво Старого Лева»)

Геніальний англійський фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі поведуть вас у мандри справжнім Всесвітом, який, на перший погляд, дуже далеко. У цій космічній серії разом із Джорджем та його друзями ви дізнаєтесь усе про зародження зірок, що таке астероїди і комети та з якою швидкістю вони рухаються, чи можливо вижити, потрапивши у чорну діру і що це взагалі за явище — і загалом довідаєтесь, як влаштований світ, частинкою якого ми є.

 

«Що таке..? What is..?»

(«Чорні вівці»)

Серія з чотирьох книжок Ейтана Борітцера, у яких ви знайдете відповідь на запитання «Що таке любов?», «Що таке Бог?», «Що таке краса?» та «Що таке смерть?». А особливість цієї серії — двомовність: ви читатимете й англійською, і українською. Тому не лише швидко знайдете легкі й доступні пояснення про складні явища, а й поповните англійський словниковий запас.

 

Серія дитячих віммельбухів

(«Видавництво Старого Лева»)

Віммельбух — це розвивальна книжка з великою кількістю яскравих, деталізованих ілюстрацій. Такі книжки хочеться розглядати годинами! У книжці «Під землею. Під водою» ви зустрінете шахтарів, пасажирів метро, океанографів та інших дослідників на човнах, познайомитесь із динозаврами, жителями морів та знайдете корені їстівних рослин і навіть рештки «Титаніка»! «Рік у місті» детально покаже та розкаже, що щомісяця поробляють його жителі, а «Рік у лісі» ви проведете з лісовими тваринками та поспостерігаєте за їхнім життям і вдень, і вночі. А якщо бажаєте прогулятись вуличками міст, тоді сміливо обирайте дилогію «П’єр і місто лабіринтів» та разом з детективом відшукуйте викрадений Камінь Лабіринту чи Лабіринтовий Куб.

 

Текст: Христина Процишин

Фото видань — з офіційних сайтів видавництв.

 

 

посмотрите комедии трейлеры в хорошем качестве
последние и лучшие новости искусства в мире