До 125 - річчя від дня народження Г.С. Сковороди

Хто думає про науку, той любить її, а хто її любить, той ніколи не перестає вчитися, хоча б зовні він і здавався бездіяльним.

Математика, медицина, фізика, механіка, музика зі своїми сестрами — чим глибше їх пізнаємо, тим сильніше палять серце наше голод і спрага.
 

День української писемності та мови

Щорічно 9 листопада вшановують пам'ять Преподобного Нестора Київського - упорядника Повісті минулих літ. Від 1997 ироку в цей день також відзначають День українької писемності та мови.

"Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, ота жива схована людського духу, його багата скарбниця, в яку поряд складає і своє давнє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почуття."

Панас Мирний

100 років кафедрі графічного дизайну і мистецтва книги

У виставковій залі бібліотеки розгорнута книжкова виставка присвячена 100-річчю кафедрі графічного дизайну та мистецтва книги. Представленно книги видані  професорсько-викладацьким колективом кафедри.

Богдан-Ігор Антонич

               (1909 - 1937)

 Богдан-Ігор Антонич — яскрава, оригінальна мистецька постать в українській літературі, поет-новатор, чия творча доля переконливо засвідчує: великий талант, за словами Дмитра Павличка, «обов'язково пробивається крізь тернові хащі ідейних манівців і хитань на шлях передових думок свого часу, шлях, поєднуючий серце художника і серце його народу».

 Тиша – це мова, якою говорить до людини Бог.

Щастя – це трикутник, а в нім три боки: віра, надія, любов.